Laze pri Dramljah 23, 3222 Dramlje, SI-Slovenija
+386 (0) 41 652 169 ali +386 (0) 31 349 505
info@aponi.si

Politika zasebnosti

Boštjan Golež s.p.

Več informacij o piškotkih

Prizadevamo si, da bosta uporaba spletne strani in komunikacija z našim spletnim mestom čim bolj informativni, ustrezni in podprti. Tovrstno izkušnjo zagotavljamo s piškotki. Pomembno je, da veste, zakaj naše spletno mesto uporablja piškotke. To omogoča boljšo zaščito vaše zasebnosti in hkrati zagotavlja, da so naše spletne strani optimalno prijazne uporabnikom.

Kaj so piškotki?

So besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke lahko uporabljamo v različne namene. V prvi vrsti so piškotki lahko potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta. Brez piškotkov si na primer spletno mesto ne bi zapomnilo, da ste se vanj prijavili ali katere izdelke ste položili v nakupovalno košarico.

Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analiziranje uporabe spletnega mesta, štetje obiskovalcev in proučevanje, kako izboljšati spletno mesto. Statističnih podatkov in drugih poročil ne povezujemo z ljudmi.

Kako lahko prilagajam piškotke in zasebnost?

Nudimo vam možnost prilagajanja osebnih nastavitev piškotkov. S klikom možnosti “Nastavitve piškotkov” lahko izberete, katere vrste piškotkov naj naše spletno mesto uporablja. Osebne nastavitve lahko kadar koli spremenite. Pod možnostjo Nastavitve piškotkov boste našli tudi seznam vseh piškotkov znotraj posamezne kategorije.

Kako upravljati ali onemogočiti piškotke v brskalniku?

Trenutno ne uporabljamo tehnične rešitve, ki bi omogočala odzivanje na signale brskalnika, ki preprečujejo sledenje. Poleg uporabe razdelka Nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu lahko nastavitve piškotkov kadar koli spreminjate v nastavitvah brskalnika. Upoštevajte, da nastavitve brskalnika morda niso tako enostavne za uporabo kot nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu. Če v nastavitvah brskalnika onemogočite vse piškotke ali vse naše piškotke, nekateri deli ali funkcije naših spletnih mest morda ne bodo delovali, saj lahko brskalnik prepreči nastavitev zahtevanih piškotkov za delovanje. Zato namesto onemogočitve piškotkov prek spletnega brskalnika priporočamo uporabo razdelka Nastavitve piškotov na našem spletnem mestu.

Več informacij o onemogočanju ali upravljanju nastavitev za piškotke brskalnika v uporabi lahko najdete na naslednjih naslovih:
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences 
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies
Safari: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471